Getuigenis : De Bolster vzw

Vzw De Bolster ondersteunt in de regio Z-O-Vlaanderen +/- 300 volwassenen met een verstandelijke beperking en 30 met een niet-aangeboren hersenletsel. 

Het Corona Virus heeft een grote invloed en impact op onze structuur. 

-Dagcentrum: onze cliënten zijn verplicht thuis te blijven, er is geen opvang tijdens de lockdown.

-Voorzieningscentrum: voor de internen geen bezoek in het centrum. Onze cliënten begrijpen niet waarom ze hun familie niet kunnen zien. “Wanneer mama gaat komen?”. 

-Aanbod overdag: we hebben het aantal mensen dat animaties doet verminderd om zich te concentreren op de dagelijkse zorg. Contact tussen iedereen (cliënten en begeleiders) is sterk verminderd om besmetting te vermijden. Veiligheidsmaatregelen: gecompartimenteerd werken per leefeenheid (geen contact met cliënten of begeleiders van andere leefeenheden), mensen op kamer, isolatie, personeel met maskers, geen knuffels meer (afstand), binnenblijven de grootste deel van de dag. Dit is niet zo makkelijk begrijpelijk voor onze cliënten. 

-Materiaal: ontsmettingsmiddelen - mondmaskers – schorten – veiligheidsbrillen. Voorlopig gaat het. Ondertussen wel voorraad en noodpakketten met beschermingsmateriaal kunnen aanleggen en uitbreiden.

Wat is het aanbouw scenario na de COVID?  

-De cliënten veilig terug binnen brengen: risicofactor te overwegen.  

-Opleiding: mensen zijn niet opgeleid om met dit materiaal en de hygiëne procedures om te gaan (mondmasker, schort, hoe zijn handen correct wassen).

-Aangepast materiaal: aanleg van een strategische voorraad. We zijn niet voorbereid voor zo’n infecties. We zouden alles in voorraad moeten hebben.  

Provinces
Flandre Orientale
Ville
Zwalm
Projet soutenu
De Bolster
Image
Getuigenis
Campagne
2020-2021

A propos de UFB

Nous connectons, sélectionnons et rendons les projets possibles. Nous garantissions que 100% des donations reçues soutiennent les projets. Nous visitons chacun des projets sur le terrain. Nous ne payons que sur facture. 

Logo UFB